Esther Honkoop

Mensen dichterbij hun eigen wijsheid, liefde, kracht en kwaliteiten brengen, daar gaat ’t mij om. Met aandacht, helderheid en humor.

De bril waardoor je kijkt, is bepalend voor wat je ziet, leerde ik tijdens mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen. Afgestudeerd in organisatie-antropologie ging ik als consultant bij Pentascope werken om veranderingen te leren implementeren. Ik wil zo graag dat het werkt. Onder de indruk van de kracht en creativiteit van mensen leerde ik om mee te bewegen met de motivatie en inspiratie van mensen. Vanaf 2004 heb ik onder de vlag van Echte Welvaart professionals herinnerd aan hun inspiratie met wandelingen en ontmoetingen.

Sinds 2011 wandel ik onder mijn eigen naam, hoe eenvoudig kan het, om mensen de enorme rijkdom aan wijsheid, liefde, creativiteit en daadkracht die in ons huist, te laten zien. Met ongelooflijk veel plezier begeleid ik professionals bij ups en downs, geef ik vertrouwen aan hun eigen koers en zie ik hen moedige keuzes maken die passen.

De basis van mijn begeleiding ligt in de 3-jarige bewustzijnstraining aan de School voor Zijnsoriëntatie. Daarnaast heb ik me geschoold in mindfulness en compassietraining (Mindfulness Based Compassionate Living – Annick Nevejan, docent Mindfulness Association Schotland/ Bureau Nevejan) en breintraining voor meer geluk en welzijn (Foundation for Well Being – Rick Hanson). Op dit moment bekwaam ik me in System Centred Training, een psychologisch onderbouwde methode over de ontwikkeling van levende menselijke systemen, zoals groepen en teams. Mijn kwaliteit houd ik op peil door o.a. nascholing en intervisie. Ik ben aangesloten bij Noloc.

Wandelcoaching
Mijn werkwijze is wandelen. Ik wandel, zo is het begonnen in 2004, eigenlijk gewoon omdat ik het fijn vind. Buiten zijn geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Dat is mijn eigen ervaring en dat hoor ik ook terug tijdens wandelingen. Frisse lucht, rust, ruimte, gevoel van vrijheid, ontspanning, schoonheid, vergankelijkheid, kwetsbaarheid en de (veer)kracht van de natuur zijn kwaliteiten die buiten aanwezig zijn. Die kwaliteiten doen iets met onze stemming en welbevinden, ons cognitief functioneren en onze fysiologie, blijkt uit groeiend wetenschappelijk onderzoek hierover (lees meer). Ook over de effecten van wandelcoaching. In mijn woorden, je ontspant makkelijker, je neemt scherper waar en je voelt je deel van een groter geheel.