Frisse blik wandeling

Loop jij ergens tegenaan in het werk? Blijf je hierover piekeren? Een frisse blik wandeling kan helpen. Het lijkt erop dat wanneer we een probleem ervaren onze blik vertroebelt. Inderdaad, dat maakt het moeilijk om fris, realistisch en creatief te acteren.

We kunnen er niets aan doen dat onze blik vernauwt. Zo werkt ons brein gewoon. Het is een natuurlijke reactie op stress: we vechten, vluchten of bevriezen. Je loopt voor problemen weg, vecht er tegen of je doet alsof het probleem er gewoon niet is. Deze strategieën helpen tijdelijk. Helaas.

Wat kun je wél doen? Het helpt om écht te kijken wat je zo bezighoudt.
Om je een idee te geven enkele vragen van klanten:

Zit ik wel op mijn plek? Een hardwerkende manager leeft van vakantie naar vakantie en vraagt zich af of hij nog wel op zijn plek zit als hij steeds zo naar vakantie verlangt.

En nu? Een ondernemer heeft zijn bedrijf verkocht. Het houvast van werk, collega’s en erkenning vallen weg. ‘En nu? Wie ben ik zonder werk?’ vraagt hij zich af.

Wat kun je verwachten van een frisse blik wandeling?

 • Een wandeling van 2 uur.
 • Je krijgt een ruimer perspectief op de situatie.
 • Je gaat anders naar jezelf kijken.
 • Helderheid, kracht en vriendelijkheid om te doen wat nodig is.
 • Referenties

  ‘Ik heb vooral het gevoel mee gekregen dat het goed is om mijn eigen wensen na te streven: waar word ik gelukkig van. Dat is wat mij betreft goed gelukt. Het besluit dat ik genomen heb om het gesprek aan te gaan om eerder te stoppen met werken en het resultaat van die gesprekken hebben mij opgelucht en gelukkig gemaakt. Ik merk dat nu nog steeds. Het is echt een goed besluit geweest. Ik heb het plezierig gevonden om met jou te wandelen. Samen wandelen maakt dat je makkelijker praat over soms ingewikkelde zaken. Dank daarvoor.’
  – Gerard, hulpverlener jeugdzorg –

  Afspraak maken
  Je kunt me bellen (06-154.37.757) of mailen voor een afspraak voor een frisse blik wandeling. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.