Een frisse blik op kwetsbaarheid

Snel veranderende organisaties
Steeds meer mensen werken in een snel veranderende organisatie, zoals bijvoorbeeld in de zorg. Ze hebben te maken met bezuinigingen, (dreigend) ontslag, veranderingen in de organisatie, een veranderende sfeer, nieuwe risico’s en uitdagingen en onzekerheid over de toekomst.

Ik zie dat het veel van hen vraagt. Ze worden uitgedaagd om het anders te (moeten) doen (want zoals je deed werkt vaak niet meer), ze komen hun eigen grenzen tegen of die van anderen, raken gefrustreerd of teleurgesteld, belangrijke waarden komen onder druk te staan, ze twijfelen of ze nog wel passen in de organisatie, piekeren meer, zijn kritisch naar zichzelf.

Veranderingen maken kwetsbaar
Veranderingen maken kwetsbaar en onzeker. Hoe ga ik om met al die onzekerheid? Hoe neem ik de uitdaging waar ik voor sta? Wat vraagt het van mij (en waar haal ik het vandaan)? Hoe blijf ik trouw aan mezelf (wat vind ik eigenlijk)? Hoe houd ik mijn vuurtje brandend (wat wil ik eigenlijk)?

Tja, hoe doe je dat?

Brené Brown
Hier is een filmpje van Brené Brown. Misschien ken je het, het is al meer dan 2,7 miljoen keer bekeken. Ik vind haar ontwapenend en ze maakt een schitterend punt over kwetsbaarheid. Op basis van 12 jaar onderzoek stelt zij dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen. En innovatie wat mij betreft. Ze moedigt aan perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan. Het is niet makkelijk om risico’s te nemen zonder dat succes gegarandeerd is, maar zoals zij zegt: ‘het is wel de moeite waard.’

Kijk hier naar de TED talk van Brené Brown

Terug
​ ​ ​