Een frisse blik na vakantie

Vers terug van vakantie kijk ik met verbazing naar de wereld om me heen. Bij iedere thuiskomst valt me wel iets op. Heeft de zomer jou iets gebracht? Het kan de moeite waard zijn om wat je opvalt zo de eerste weken na de vakantie wat aandacht te geven.

Enkel denken aan wat je graag zou willen kan nieuwe gedachten oproepen, zoals ‘Ach, ik moet niet zeuren.’ Of een gevoelige snaar raken, zoals ‘Ik doe iets niet goed.’ Dan kan het zomaar gebeuren dat je niets meer met je reflecties en inzichten doet. Dat is jammer.

Wij zijn zeer verlangende wezens met volgens mij een héél grote wens, namelijk gelukkig zijn. Sinds ik weet dat ons brein is geprogrammeerd om te overleven, begrijp ik dat om recht te doen aan ons verlangen om gelukkig te zijn er méér nodig is: bewustzijn en stuurmanskunst.

Een frisse blik is noodzaak om uit de overleefstand te komen. We kunnen onszelf toch een handje helpen om gelukkig te zijn.

Dus neem even tijd voor jouw frisse blik, leun achterover in je favoriete stoel of ga het bos in. Als je een duwtje in de rug kunt gebruiken, maak een afspraak.

Terug